web stats

16.4.14

Χαράλαμπος Σταμέλος- Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό Γέφυρες (Δράση/Δημιουργία Ξανά)/ALDE

Χαράλαμπος Σταμέλος
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό Γέφυρες (Δράση/Δημιουργία Ξανά)/ALDE

Αγαπητή/αγαπητέ,
σας ενημερώνω ότι στις επερχόμενες Ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου 2014 θα είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό "Γέφυρες" (συνεργασία Δράσης με Δημιουργία Ξανά)/ALDE.
Η πολιτική ομάδα ALDE Φιλελευθέρων και Δημοκρατών είναι η τρίτη πολιτική δύναμη
στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (όπου συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία) και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (όπου συμμετέχει το ΠαΣοΚ).
Προσωπικά είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δράσης και της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης, μετά την εκλογή μου στο συνέδριο της Δράσης στις 23 Φεβρουαρίου 2014 και στην αντίστοιχη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής λίγες ημέρες μετά.

Περαιτέρω, είμαι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα. Το Ευρωπαϊκό Φεντεραλιστικό Κόμμα (ΕΦΕΚ) υποστηρίζει την ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης, στα πρότυπα ενός πετυχημένου ομοσπονδιακού κράτους που ισορροπεί την οικονομία, την ελευθερία και το κοινωνικό κράτος, όπως συμβαίνει στον Καναδά και στην Αυστραλία (οι ΗΠΑ είναι υπερβολικά υπέρ της οικονομίας και λιγότερο υπέρ του κοινωνικού κράτους). Το ΕΦΕΚ λειτουργεί σε 18 κράτη μέλη της ΕΕ. Στην Αυστρία, στο Βέλγιο, στην Γαλλία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα θα συμμετάσχει σε συνεργασία με εθνικά κόμματα στις Ευρωεκλογές.
Στην Ελλάδα το ΕΦΕΚ ιδρύθηκε το 2012, έχει αυτόνομη λειτουργία και επίσης αποτελεί πολιτική ομάδα υπό το όνομα «Φεντεραλιστές-ΕΦΕΚ» εντός του κόμματος «Δράση».
Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το ΕΦΕΚ και το πρόγραμμά μας όπως ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2013 στις Βρυξέλλες στις ιστοσελίδες μας www.efek.gr και www.federalistparty.eu.

Έχουμε παρουσιάσει το κόμμα μας στην Κόρινθο και στην Λιβαδειά. Τα μέλη μας είναι κυρίως νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι άνθρωποι που θέλουν κάτι καινούργιο. Είμαστε άνθρωποι της εργασίας, της οικογένειας, της βιοπάλης. Και έχουμε κουραστεί από τα κόμματα εξουσίας, που μας έχουν συνηθίσει στην «δημοκρατική ταλαιπωρία». Λέμε «φτάνει πια».
Συνεντεύξεις μου έχουν δοθεί στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια της Κορίνθου και μπορείτε να τις δείτε στο διαδίκτυο (youtube.com).
Η θέση μου είναι υπέρ μιας Ευρώπης των πολιτών, διαφωνώ με την σημερινή Ευρώπη των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών όπως εφαρμόζονται ιδίως στην Ελλάδα μέσω της τρόικας και των μνημονίων.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλους φόρους, θέλουν την ανάπτυξη μέσω μιας αλληλέγγυας Ευρώπης. Η Ευρώπη του αύριο πρέπει να είναι μια Ευρώπη πραγματικά ενωμένη, ομοσπονδιακή, με ενιαίο στρατό, ώστε να καταργηθεί η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και να εξοικονομηθούν κονδύλια για την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό και την δικαιοσύνη. Ένα Ευρωπαϊκό σύστημα δικαιοσύνης με έναν Ευρωπαίο Εισαγγελέα και με μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Αστυνομία θα μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την διαφθορά και το ξέπλυμα χρήματος εκεί που οι εθνικές αρχές διστάζουν ή καθυστερούν λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων. Χρειαζόμαστε Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και μια άλλη Ευρώπη υπέρ των πολιτών, με δημοκρατικούς θεσμούς και δυνατότητες εκπαιδευτικών ταξιδιών στην Ευρώπη για κάθε Έλληνα.

Κάποτε η ομοσπονδιακή Ευρώπη φάνταζε όνειρο. Σήμερα αποτελεί ένα ρεαλιστικό όραμα για πολλούς Ευρωπαίους. Ως πεπεισμένος φεντεραλιστής στηρίζω την υποψηφιότητα του Γκι Φερχόφσταντ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εδώ και χρόνια δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας της ομοσπονδιακής Ευρώπης. Μάλιστα, έχει βραβευθεί το 2013 ως καλύτερος Ευρωπαίος ηγέτης μαζί με τον Κον-Μπεντίτ.
Υποστηρίζω την ιδέα του κοινωνικού φιλελευθερισμού που ισορροπεί τις αντίρροπες δυνάμεις της οικονομίας και της κοινωνίας. Πιστεύω στην ιδέα του μεσαίου πολιτικού χώρου, μακρυά από πάθη, μίση ή πόλωση μεταξύ αριστεράς ή δεξιάς. Ο τόπος έχει ανάγκη την συνεννόηση και την συνεργασία.
Στα πλαίσια αυτά, το ΕΦΕΚ και εγώ προσωπικώς ως Πρόεδρος αποφασίσαμε στο συνέδριό μας που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2014 να ενταχθούμε στην Δράση ως αυτόνομη πολιτική ομάδα.

Από τότε που συμμετέχουμε στην Δράση έχουμε αναλάβει περισσότερα καθήκοντα και περισσότερες υποχρεώσεις. Έχουμε μιλήσει με πολύ κόσμο στους δρόμους, κυρίως για την εκστρατεία της Δράσης «όχι άλλοι φόροι» που αφορά κυρίως στην μείωση των φόρων στα ακίνητα. Έχει ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επίσης, συγκεντρώνουμε υπογραφές και χιλιάδες πολίτες έχουν ανταποκριθεί. Ιδίως μέσω του Facebook περισσότεροι από 100.000 πολίτες έχουν συνυπογράψει την σχετική αίτηση για μείωση των φόρων.
Σύνθημα της Δράσης που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο είναι το σύνθημα «πολίτες, όχι πελάτες».
Μπορείτε να δείτε τις θέσεις της "Δράσης" στο συνημμένο αρχείο 5.
Καιρός να δώσουμε ένα μήνυμα στα πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠαΣοΚ. Καιρός να στηρίξουμε νέους ανθρώπους, νέα κόμματα, άλλες λογικές, για μια καινούργια αρχή για την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Σας καλώ να ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές, διότι η συμμετοχή σας είναι η δύναμη σας στην δημοκρατία.
Μαζί μπορούμε να εργαστούμε για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη.

Με εκτίμηση,
Χαράλαμπος Σταμέλος
Δικηγόρος, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής «Δράση»/Γέφυρες/ALDE
www.drassi.gr
www.efek.gr
www.federalistparty.eu
https://www.facebook.com/Europ