web stats

18.8.12

Δ.Τ. ΜΕΡΙΜΝΑ - ΛΟΥΚΑΣ



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας , Αλληλεγγύης & Παιδείας «ΜΕΡΙΜΝΑ» (Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π)


«Δράσεις του Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π»

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.) Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων  «ΜΕΡΙΜΝΑ», κος.  Λούκας Λουκάς ανακοινώνει:

Σας γνωρίζω, αναφορικά με τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, ότι παρ’ όλες τις αντιξοότητες, ελλείψει προϋπολογισμού (Νοε 2011), τις κοινωνικές ανισότητες με την έννοια των άνισων εισοδηματικών κριτηρίων βάσει της μοριοδότησης που προβλέπει ο νόμος εκτός ελαχίστων περιπτώσεων (κατά την κρίση μας, αβάσιμων παραπόνων), υπάρχει σήμερα η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για αυτό τόσο τις Προϊστάμενες όσο και το προσωπικό που στελεχώνει τους εν λόγω Σταθμούς.

Ας σημειωθεί ότι πραγματοποιήσαμε για πρώτη φόρα, με ευθύνη των Βρεφονηπιοκόμων, εκδρομή των νηπίων των Αγίων Θεοδώρων, τόσο ψυχαγωγική όσο και παιδευτικού χαρακτήρα, στο Αττικό Άλσος.

Προβλήματα, όπως η έλλειψη πετρελαίου την περασμένη χρονιά, που αφορούσαν την εύρυθμη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού των Αγίων Θεοδώρων με προσωπική μου παρέμβαση και την ευγενική χορηγία της Motoroil Hellas, εκμαιεύσαμε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο δόθηκε για τη θέρμανση δύο (2) μηνών των νηπίων (δεδομένου ότι δεν είχε εγκριθεί ο Προϋπολογισμός για την εκταμίευση του αντίστοιχου χρηματικού κονδυλίου ).

Επιπρόσθετα, έγινε παράσταση από τα νήπια, λίαν επιτυχής, υπό την εποπτεία του προσωπικού του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Λουτρακίου.

Συμπληρώνοντας, αποσπάσαμε την εκτελούσα χρέη καθαρίστριας του Πρώην ΔΟΥΚΑΛΠ στον Βρεφονηπιακό Σταθμό, δεδομένου ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) ακόμα και τώρα, δεν μας έχει εγκρίνει τις απαιτούμενες θέσεις προσωπικού.

Όσον αφορά τον πρώην ΔΟΥΚΑΛΠ, ο οποίος λειτουργούσε κυρίως με δύο (2) νοσοκόμες (η μια εκ των οποίων απεβίωσε) και το Διοικητικό Προσωπικό, σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (στις ΜΚΟ η μισθοδοσία γίνεται από αυτές), διαθέτουμε στον Πρώην ΔΟΥΚΑΛΠ, Κοινωνιολόγο, Ψυχολόγο και Φυσικοθεραπεύτρια.

Παράλληλα, με τις ευγενικές χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών διοργανώσαμε δύο (2) Σπιρομετρήσεις, τις οποίες εκτέλεσε η Πνευμονολόγος του Δήμου μας, κα. Κατσιμπούλα Σοφία, με μεγάλο αριθμό προσέλκυσης καταγεγραμμένων εξετασθέντων.





Επίσης, στα μέσα του καλοκαιριού, (7/7/2012), διοργανώσαμε Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, αφού ενημερώσαμε τόσο με αφίσες όσο και με προσκλήσεις, σχεδόν όλο τον πληθυσμό του Δήμου μας, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, με ομιλητή το Διαβητολόγο κο. Βραχνό.  Στο τέλος της διάλεξης, επακολούθησε διάλογος μεταξύ  τόσο του ομιλητή όσο και των παρευρισκομένων.

Τονίζω ότι για όλες αυτές τις εκδηλώσεις δεν σπαταλήθηκε ούτε ένα cent, από τον Προϋπολογισμό μας για το 2012 και μεταφέρουμε πρωτοφανώς για Ελληνικό Δήμο και ειδικά για Ν.Π.Δ.Δ., πρωτογενές πλεόνασμα στο 2013 , ύψους 300.000 €. Τα υπόλοιπα χρήματα από τον Προϋπολογισμό δαπανήθηκαν σε ανελαστικές δαπάνες, όπως η μισθοδοσία του Προσωπικού, η μισθοδοσία των Οδηγών Ασθενοφόρου και σε Λογαριασμούς Κοινής Ωφέλειας.

Ευελπιστούμε το ΑΣΕΠ, επιτέλους να μας διαθέσει τουλάχιστον μια θέση θεράποντος Ιατρού, ειδικότητος Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγου, ούτως ώστε να γίνει πιο εύρυθμη η λειτουργία των Πρώην Δημοτικών Ιατρείων. 

Θα ήθελα να τονίσω ότι καθημερινά γίνονται λήψεις Σακχάρου Αίματος και κάθε Τετάρτη Χοληστερίνης, όπως και ότι διενεργείται Ενεσοθεραπεία, βάσει γνωμάτευσης του θεράποντος Ιατρού του πάσχοντος.

Προσωπικά έχω απευθύνει πρόσκληση προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κο. Μπουτάρη όπως και στο Δήμαρχο Αμαρουσίου, κο. Πατούλη ( με τον οποίο ας αναφερθεί ότι αποφοιτήσαμε μαζί από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας), να επισκεφθούν το Δήμο μας.

Ο Πρόεδρος


Λουκάς Λούκας