web stats

1.8.12

Δράσεις για το Περιβάλλον στα σχολεία


Δράσεις για το Περιβάλλον στα σχολεία του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

Στα πλαίσια της προώθησης νέων περιβαλλοντικών προγραμμάτων, με πρωτοβουλία και συνεργασία του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και των εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου, φυτεύτηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου (Μάϊος-Ιούνιος 2012) Οπωρώνας, που δημιούργησαν και θα φροντίζουν τα ίδια τα παιδιά.




Ο Οπωρώνας αποτελείται από 35-40 οπωροφόρα δέντρα, από όλες σχεδόν τις ποικιλίες αυτών ( λεμονιές, πορτοκαλιές, μηλιές κλπ), τα οποία υποστηρίχτηκαν με την παροχή αυτόματου ποτίσματος από το Δήμο.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος, μίλησαν στα παιδιά για τα οπωροφόρα δέντρα, τα προϊόντα που παράγονται από αυτά και την ωφέλεια τους στη καθημερινή μας διατροφή και τους έδωσαν οδηγίες για τα οπωροφόρα δέντρα που  φυτεύτηκαν.


Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στα πλαίσια της εξοικείωσης των μαθητών με το ρόλο και την καλλιέργεια της γης, το Τμήμα Πρασίνου με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μουζάκη Αθανάσιο, έχει ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία Λαχανόκηπων στα σχολεία του Δήμου μας σε συνεργασία με το προσωπικό της ΜΚΟ (Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), προκειμένου να επεκταθούν πιλοτικά και στα υπόλοιπα σχολεία που το επιθυμούν, τα νέα περιβαλλοντικά προγράμματα του Δήμου, που με τόση θέρμη υποδέχθηκαν οι μαθητές.




Από το Γραφείο Πρασίνου