web stats

23.3.13

Απέδρασαν 11 κρατούμενοι, συνελήφθησαν 2

Δύο από τους 11 δραπέτες των φυλακών συνελήφθησαν το μεσημέρι, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική
επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Ανακτήθηκε ο έλεγχος των φυλακών Τρικάλων νωρίς το πρωί σήμερα, μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησαν ειδικές ομάδες των ΕΚΑΜ και αφού προηγήθηκε μια νύχτα έντασης κατά την οποία υπήρξαν πυροβολισμοί, αποδράσεις και τραυματισμοί εξωτερικών φρουρών.

Ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ εισήλθαν στις φυλακές λίγο μετά τις 7:00, προκειμένου να ελεγχθούν κρατούμενοι που μέχρι τα ξημερώματα βρίσκονταν έξω από τα κελιά, να γίνει καταμέτρηση και να αναζητηθούν όπλα, τα οποία όμως μέχρι το μεσημέρι δεν είχαν εντοπιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αποδράσει 11 άτομα, όλοι Αλβανοί, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν έγκλειστοι για ληστείες και κλοπές.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00 χθες το βράδυ, όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί από αυτοκίνητο έξω από τις φυλακές και ταυτόχρονα -με βάση την πρώτη εικόνα που υπήρξε- από κρατούμενους στην ταράτσα της Γ2' Πτέρυγας των φυλακών και τους εξωτερικούς φρουρούς να απαντούν.

Οι δραπέτες, εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που υπήρξε και την ανταλλαγή των πυροβολισμών, έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και με αυτοσχέδιες σκάλες με σχοινιά κατάφεραν να αποδράσουν.

Στον προαύλιο χώρο των φυλακών φέρεται να έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες κάλυκες, ωστόσο μυστήριο παραμένει από ποια ακριβώς όπλα έχουν προέλθει.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας των δύο εξωτερικών φρουρών που τραυματίστηκαν, διακομίσθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Τρικάλων και υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, δεν διατρέχει κίνδυνο. Ο ένας νοσηλεύεται στη χειρουργική και ο άλλος στη ΜΕΘ.
megatv.gr