web stats

30.3.13

Ληστές προκάλεσαν το θάνατο 25χρονης γυναίκας στα Ισθμια
Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο για τη σύλληψη των τριών κακοποιών
Ληστές προκάλεσαν το θάνατο 25χρονης γυναίκας στα Ισθμια

Μια 25χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ αστυνομίας
και κακοποιών στα Ίσθμια.

Οι κακοποιοί (πιθανότατα τρία άτομα) υπό την απειλή δυο καλάσνικοφ είχαν, στις 9 το βράδυ της Παρασκευής, ληστέψει ταβέρνα στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών. Οι δράστες αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τιμαλφή καθώς επίσης και ένα όχημα τζιπ μάρκας Subaru Forester χρώματος μαύρου με αριθμό κυκλοφορίας ΥΡΟ 1394 με το οποίο τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο έξω από την ταβέρνα να υπήρχε συνεεγός τους ο οποίος είχε το ρόλο του τσιλιαδοπόρου.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους. 

Λίγο μετά τις 23:20 οι αστυνομικοί εντόπισαν το τζιπ να κινείται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου λίγο μετά την Κινέττα. Οι δράστες έστριψαν στα Ίσθμια με κατεύθυνση προς Επίδαυρο και ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κακοποιών και των αστυνομικών.

Τη στιγμή εκείνη η νεαρή γυναίκα εκινείτο με το όχημά της στην αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου στον οποίο γινόταν η ανταλλαγή πυροβολισμών. Ξαφνικά δέχθηκε μια σφαίρα στην πλάτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Η 25χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου όπου στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ "η βολίδα που προκάλεσε τον τραυματισμό της 25χρονης η οποία κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο Κορίνθου έχει βληθεί από καλάσνικοφ και προέρχεται από τα πυρά των κακοποιών".

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται σε όλη την Πελοπόννησο και σε αυτές παίρνουν μέρος μονάδες της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σημείωναν πως μετά το περιστατικό στα Ίσθμια τα ίχνη των κακοποιών χάθηκαν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η περιοχή στην οποία βρήκαν καταφύγιο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι κακοποιοί θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, έχουν βαρύ οπλισμό και ζητείται από τους πολίτες αν τους δουν ή εντοπίσουν το κλεμμένο τζιπ να ενημερώσουν αμέσως την Αμεση Δράση.
tovima.gr