web stats

22.3.13

Ντροπή και όνειδος η στάση της κυβέρνησης

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, ενώ χαρακτήρισε «γκάνγκστερ και κυνικούς» τη μισή Ευρώπη και την άλλη μισή «φοβισμένη και παραδομένη».

Οι Αλέξης Τσίπρας, Γ. Δραγασάκης και Π. Σκουρλέτης στη χθεσινή, έκτακτη, συνέντευξη Τύπου
Οι Αλέξης Τσίπρας, Γ. Δραγασάκης και Π. Σκουρλέτης στη χθεσινή, έκτακτη, συνέντευξη Τύπου
Ο κ. Τσίπρας στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου -παρουσία της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία μόλις είχε επιστρέψει από τη Λευκωσία- κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών και τον κ. Σαμαρά ότι αποδέχθηκαν την απόφαση της Παρασκευής, και αμέσως μετά το «όχι» της κυπριακής Βουλής, ο πρωθυπουργός δεν είπε ούτε μία λέξη. Τόνισε ότι στέκεται στο πλευρό της Κύπρου: «Τούτη την ώρα αισθανόμαστε περισσότερο από ποτέ τους Κυπρίους αδέρφια μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος της στάσης μας» ανέφερε.
Επεσήμανε δε ότι ο κ. Στουρνάρας στην ενημέρωση που έκανε στη Βουλή, ευθυγραμμίστηκε με τις απειλές του κ. Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας συνολικά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης «ντροπή και όνειδος». Εθεσε δε το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό εάν αύριο τεθεί θέμα για τις καταθέσεις στην Ελλάδα τι θα πράξει. Κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει, χωρίς επιφυλάξεις, την άρνηση του κυπριακού λαού.
Ο κ. Τσίπρας, αν και είπε ότι στηρίζει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, κράτησε αποστάσεις για τη στάση του στο «κούρεμα» των καταθέσεων. Στο αίτημα του αρχηγού των Αν. Ελ. να καταθέσουν από κοινού πρόταση μομφής στον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας απάντησε «όχι» λέγοντας πως δεν είναι θέμα του κ. Στουρνάρα μόνο αλλά και του πρωθυπουργού. «Ο κ. Στουρνάρας δεν λειτουργεί κατά βούληση» και επεσήμανε σε σχέση με την Κύπρο πως έχει μεγάλη σημασία «ποιος διαπραγματεύεται».
Π. ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ
ethnos.gr