Ο Φερνάντο Σάντος παραδέχθηκε πως όλα πήγαν στραβά για την Εθνική μας ομάδα, όμως
διευκρίνισε πως δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου για την Ελλάδα μετά το 3-1 από την Βοσνία.

Ο Φερνάντο Σάντος τόνισε στο MEGA μετά το τέλος του αγώνα: «Η μοναδική εξήγηση ήταν πως η αντίπαλός μας ήταν καλύτερη. Ήταν πιο δυνατή σε έναν τομέα που κανονικά είμαστε εμείς καλοί και δυνατοί. Δεχθήκαμε τρία γκολ από στημένα, κάτι τελείως ασυνήθιστο για εμάς. Οι Βόσνιοι έπαιξαν πολύ καλά. Τους περιμέναμε να μπουν δυνατά. Στην αρχή έκαναν φάσεις αλλά μετά ο αγώνας ισορρόπησε. Ύστερα σε εμάς πήγαν όλα στραβά.

Ναι μεν η Βοσνία είχε μία κατοχή αλλά δεν σφυροκόπησε. Δεν γινόταν ευκαιρίες από καμία ομάδα. Ύστερα δεχθήκαμε γκολ από στημένα. Το ίδιο έργο έγινε και στο Β' μέρος. Είχαμε φτάσει κοντά στην εστία των Βοσνίων. Πάνω που γινόταν αυτό ήρθε και άλλο τέρμα. Ουσιαστικά μας κόστισε ένα κομμάτι που είμαστε δυνατοί αλλά δεν ήμασταν σήμερα. Η άλλη ομάδα ήταν καλύτερη. Οι παίκτες σίγουρα προσπάθησαν.

Έγινε ένα μπέρδεμα και ήρθε το 2-0. Δεν διώξαμε την μπάλα. Ήταν καθοριστικό το 2-0. Άλλο να πηγαίνεις με 1-0 στα αποδυτήρια και άλλο με 2-0. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε το επόμενο ματς. Είμαστε πολύ λυπημένοι για το αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Θα περιμένουμε ένα στραβοπάτημα της Βοσνίας και να μην είναι τόσο καλή ή τόσο αποτελεσματική μέχρι το τέλος των προκριματικών.
Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά. Είμαστε εδώ 34 ματς και έχουμε κάνει μόνο 2 ήττες. Ας μην τα κάνουμε δραματικά τα πράγματα. Είμαστε εκνευρισμένοι και στεναχωρημένοι από την ήττα. Αυτό που είπα σε τετ α τετ με παίκτες είναι πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύομε. Δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου. Να μην τα δραματοποιούμε όλα. Έχουμε τις δυνατότητές μας. Θα πρεπει να προχωρήσουμε και να πετύχουμε τον στόχο μας. Μετά από μία ήττα όλα μας φταίνει. Όλα είναι στραβά και γίνονται κριτικές. Γίνονται όλα όμως εν θερμώ. Όταν ηρεμήσουν όλα θα μείνει η πίστη για την πρόκριση στο Μουντιάλ».

Στην συνέντευξη Τύπου αρχικά επισήμανε: «Οι Βόσνιοι ήταν καλύτεροι από μας. Κάποιες φορές οι αντίπαλοι είναι καλύτεροι από σένα. Αυτό έγινε σήμερα. Το ξέραμε ότι είναι δυνατοί στις στημένες φάσεις, προσπαθήσαμε να τους εξουδετερώσουμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Συνήθως είμαστε καλοί στα στημένα, αλλά σήμερα όχι. Αυτό οφείλεται στους αντιπάλους μας και ιδίως στον Τζέκο».
Για τον τρόπο επιθετικής αντίδρασης της Εθνικής μετά το 2-0, σχολίασε: «Στο δεύτερο ημίχρονο είδα κάποια βελτίωση. Στο πρώτο προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε με τρόπο σπασμωδικό, όχι οργανωμένο. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε πιο οργανωμένα να φτάσουμε στην αντίπαλη εστία και σε κάποιες περιπτώσεις το καταφέραμε».

Για αν θα έκανε ίδιες επιλογές σε παίκτες και σύστημα αν ξεκινούσε τώρα το ματς υπογράμμισε: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο. Τις αποφάσεις τις παίρνουμε πιο πριν και όχι μετά Χριστόν. Αν είχαμε κερδίσει, όλοι θα λέγαμε πως όλα ήταν πολύ καλά. Χάσαμε και τώρα όλα άσχημα, ενώ δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Επιλέξαμε αυτά που πιστεύαμε ότι ήταν τα καλύτερα για σήμερα. Χάσαμε και έχουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες. Πάντα σε κάθε ήττα τα ερωτηματικά είναι πάρα πολλά, ότι αυτοί που δεν έπαιξαν ήταν οι καλύτεροι ή ότι αυτοί που δεν ήρθαν μαζί μας γιατί δεν τους πήραμε στην αποστολή. Οπότε τα αποδεχόμαστε αυτά».

Για την μάχη της πρωτιάς υποστήριξε: «Το κρίμα σε αυτή την υπόθεση είναι ότι δεν εξαρτιόμαστε από τα δικά μας αποτελέσματα. Η Βοσνία εξαρτάται μόνο από τα δικά της αποτελέσματα. Εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα δικά μας ματς, για να εξασφαλίσουμε πρώτα τη συμμετοχή μας στα μπαράζ με τη δεύτερη θέση και να περιμένουμε στραβοπάτημα της Βοσνίας σε κάποιο παιχνίδι για να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση».

Για το αν η μεγαλύτερη αδυναμία της Εθνικής ήταν τα στημένα, τόνισε: «Δεν είναι φυσιολογικό να δεχόμαστε τόσα γκολ από στημένες φάσεις. Τρία γκολ, δεν έχει ξαναγίνει, δεν ξαναθυμάμαι κάτι τέτοιο στη θητεία μου στον πάγκο. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, δίνουμε την αξία στον αντίπαλο. Πάντα στο ποδόσφαιρο παίζουν δύο ομάδες, συνήθως είμαστε καλοί, αλλά αυτό δεν έγινε σήμερα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».
gazzetta.gr