web stats

21.3.13

Εφοδος της γαλλικής αστυνομίας στο διαμέρισμα της Κριστίν Λαγκάρντ

Εφοδος της γαλλικής αστυνομίας στο διαμέρισμα της Κριστίν Λαγκάρντ
Έρευνα στο διαμέρισμα της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ
πραγματοποίησαν χθες, Τετάρτη, οι γαλλικές Αρχές, στο πλαίσιο υπόθεσης στην οποία είχε εμπλακεί όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Στην υπόθεση εμπλέκεται επίσης και ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός και καλλιτέχνης Μπερνάρ Ταπί, υποστηρικτής του προηγούμενου προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Η κ. Λαγκάρντ φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, που έχει γίνει γνωστή στη Γαλλία ως «Tapie-gate», επειδή ο Ταπί εισέπραξε 284 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο ως αποζημίωση για μια οικονομική διαφορά όταν εκείνη ήταν υπουργός Οικονομικών. Τώρα, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει προκαταρκτικές έρευνες για να διαπιστώσουν κατά πόσον η κ. Λαγκάρντ υπήρξε συνένοχος στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
Όπως τόνισε στο Reuters ο δικηγόρος της κ. Λαγκάρντ, Ιβ Ρεπικέ, η ίδια αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία: «Η έρευνα αυτή θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί η αλήθεια και θα απαλλάξει την εντολέα μου από οποιαδήποτε ποινικά κολάσιμη πράξη».

Επίσης διευκρίνισε πως «αυτή η διαδικασία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επηρεάσει τα καθήκοντα της Κριστίν Λανγκάρντ στο ΔΝΤ».
imerisia.gr